Ztaffis pokerblogg

2009-09-22
17:17:24

Small ball poker
Daniel Negreanu tog uttrycket small ball poker till en helt ny nivå när han släppte sin bok "lär dig vinna i texas holdem". Daniel är en expert på denna spelstrategi, men även många andra proffs använder sig av den, t.ex. Daniels bästa vän Erick Lindgren.

Small ball poker går ut på att vinna små potter flera gånger istället för en stor pott varje timme, eller rättare sagt: att vinna så stor pott som möjligt med en så liten instats som möjligt. man behöver inte alltid höja lika mycket som finns i potten, det fungerar precis lika bra att beta den minsta möjliga summan. Om en motspelare har bestämt sig för at lägga sin hand så spelar det ingen roll hur stor min bet är, han lägger sig ändå.

Small ball poker är dock inte något man bör pröva på om man är en nybörjare, man måste ha kunskap om poker och kunna sin matematik innan man börjar experimentera med denna startegi.


2009-09-17
17:00:49

The power of positive thinking
En av världens bästa pokerspelare, och en av mina personliga favoriter, Mike Matusow var förut känd för sina utbrott vid pokerborden. Idag är han en betydligt lugnare och mer harmonisk spelare, han började nämligen studera ämnet The power of positive thinking.

The power of positive thinking går ut på att man alltid ska se det positiva i livet, man ska tro att goda saker kommer hända, då gör de även det. Jag har nu bestämt mig att börja tänka som Mikey och alla andra positiva tänkare. Jag menar vad hjälper det att sitta och tracka någon för att den personen råkade dra ut flushen på rivern eller för att han råkade ha den bättre handen? Nä, exakt, det hjälper inte ett dugg och är dessutom otroligt dumt. Istället för att göra dom här dumma sakerna kan man istället skratta och säga "nice hand" som att ingenting skulle ha hänt. Efter en såkallad "Bad beat" ska man bara tänka att "nästa hand kommer jag att dubbla upp", eller "wow, jag dubblade upp, nu känner jag att jag kommer lyckas!". Positive thinking går alltså även ut på att lura sin hjärna, att alltid känna sig lugn och harmonisk, även efter en bad beat. Om man försöker tänka så, så kommer allting att kännas mycket roligare vid pokerborden, och även i livet.

GL!