Ztaffis pokerblogg

2010-02-28
05:25:11

Back online...
Nätet krånglade till sig ett par dagar, men nu är det fixat. Har inte kunnat spela på flera dagar, utan internet blir det svårt med nätpoker. :) Men nu ska jag köra i full fart och lira allt som kommer i min väg. Mitt mål är klart och jag tänker inte misslyckas denna gång. Nu ska jag först omvandla 0 $ till 1 K via frirullar som sagt. Efter att jag har nått det målet, så lägger jag upp nästa. Jag har aldrig kännt mig såhär målmedveten förut och tror jag har en god chans att lyckas nu.

2010-02-24
17:00:23

Tillbaka på noll
Precis när jag trodde jag skulle dubbla upp så vänder han över triss i ess. Jag trodde mitt par i ess med J kicker va bästa handen, men icke sa nicke. ja vi var all-in och jag loosade allt. :) Back to scratch.

2010-02-24
01:51:03

Onsdag
Har 2 $ på PKR som jag ska försöka jobba med inatt. jag uppdaterar senare...

2010-02-23
18:33:14

Kenny Rogers - The Gambler

2010-02-23
16:48:20

Dagens tips, Del 2: Starthänder
Mellanpar

I föregående inlägg skrev jag om de höga paren, och hur man ska spela dom i olika situationer. Låt oss nu gå vidare till nästa kaegori, nämligen mellanpar. Till gruppen mellanpar räknar jag: 99, 88, 77 och 66.

Till en början vill jag poängtera att dessa händer inte skiljer sig så värst mycket från dom höga paren, inte spelmässigt iallafall. Kraftmässigt finns det dock en stor fördel att spela dom höga paren jämfört med mellanpar. I vissa situationer är det mycket lättare att fatta beslut med mellanpar, t.ex. om du får en höjning mot dig efter att du har checkat på en flopp med överkort till ditt par, då har du en enkel uppgift att lägga dig. Beroende på vem din motspelare är, så kan du i vissa fall höja tillbaks för att pröva honom. Men det är en fråga om hur bra pokerinstinkter man har när man ska bestämma sig för att höja någon som redan har höjt. Om du känner att den pesonen är svag och försöker bluffa dig, så ska du absolut sätta honom på plats. För att summera detta kapitel så kan man säga att mellanpar spelas bäst på känslan.

2010-02-23
05:36:43

Sjukt roligt klipp

2010-02-23
01:50:51

Dagens Tips, Del 1: Starthänder
Tänkte skriva ner mina funderingar om olika strategier i Holdem poker. Börjar med att gå igenom starthänder, vilka man skall spela, hur och när. Jag kommer att dela upp starthänderna i olika kategorier: Monsterhänder, Bra händer och Spekulativa händer. För varje enskild kategori finns även en underkategori, t.ex: under kategorien Par så finns det Höga par, Mellanpar och Låga par. Olika strategier för olika händer kommer förklaras med mina egna tankar.

I den första delen av min strategihörna kommer jag prata om Höga Par.Till den kategorin räknar jag: AA, KK, QQ, JJ och 1010. Som ni förstår så är dom händerna det man oftast väntar på när man spelar Holdem. De flesta vet dock inte hur man skall spela dessa fina händer för att vinna så stor pott som möjligt. Det som spelar störst roll, inte bara när det gäller dessa händer, utan överlag i Holdem är din Position. Det går inte att nämna det för många gånger, för det är det viktigaste momentet i poker som många dock inte tänker så mycket på. Det andra som påverkar hur man skall spela sin hand är din eller dina moståndare. Du måste ta reda på hur han har spelat tidigare potter, är han aggressiv elle passiv, ja kanske rentav en dålig spelare? Eller är han ett proffs? Om du har lagt ner tid, och tagit reda på det så har du en jättestor fördel när du väl spelar en nyckelpott mot honom.För att förklara närmare tänkte jag ta några exempel.

Exempel 1.

Låt oss säga att du sitter på stora blinden och blir delad KK. Spelaren på knappen höjer potten och nu är det din tur att göra ett beslut. Nu är det dags att ta fram notboken och se efter hur denna spelare har spelat tidigare givar. om fallet är att han har varit den mest aggressiva på bordet bör du endast syna. Fördelen med det är att du nu kan låta din aggressiva motspelare bluffa även på floppen, och på detta viset vinna det maximala. Mitt råd är dock att om han höjer på floppen så bör du höja tillbaka, och ganska stort. man vill inte att en dålig spelare skall få dra ut ett monster.

Om spelare hade varit en passiv spelare då? Det ända man kan hoppas på då är att han sitter på en riktigt bra hand. men sämre än den du har. Då kommer du troligtvis att vinna en riktigt fin pott, rentav alla hans marker.

Exempel 2.

Nu sitter du i mittenposition och blir tilldelad JJ. Denna hand är en av dom mest svårspelade händer som finns. Den är väldigt start före flopp, men du kan så lätt bli utdragen av en bättre hand redan på floppen. En grundprincip jag följer är att man alltid måste höja med starka händer. Om din hand inte är värd att höja med, så är den inte heller värd att syna med. Låt oss säga att en spelare höjer ytterligare. i det fallet får man ta sig en funderare och kolla upp vem motspelaren är, hur han har agerat föregående givar osv. Mitt råd skulle ändå vara att ta en syn, om inte hans bet är alldeles för stor. Om floppen innehåller endast låga kort och inga färg- eller stegdrag så skulle jag beta ut när det blev min tur. Om han höjer före så skulle jag råda att höja igen för att se om han verkligen menar allvar. Ifall han efter din höjning höjer ytterligare en gång, så är det enda alternativet att kasta korten.

I nästa avsnitt pratar jag om mellanpar, see you!2010-02-22
21:50:03

High Stakes Poker Season 6 Episode 2 Online
Ja, idag släpptes episode 2 och den finns i sin helhet på poketube.com!

2010-02-22
01:30:50

Svensk seger i EPT Köpenhamn
Ja, nu är en lång heads-up match äntligen över! Som segrare ur kampen gick svensken Anton Wigg. Wigg hade flera gånger sin motståndare, italienaren Francesco De Vivo, all-in med bästa handen men blev utdragen. Efter att ha gjort en magisk comeback så gick dom all-in igen, Wigg med AJ De Vivo med K10, och denna gång höll den bästa handen. Förutom titeln så kammade svensken hem nästan en halv miljon euro.


2010-02-21
18:08:32

Söndag
EPT-köpenhamn: final bordet är i full gång, och en spelare har fått lämna, hemmasonen Morten Guldhammer.Svensken Wigg har byggt på sin stack lite och ligge bra till för att kunna ta hem titeln. Finalen går som sagt tidigare att följa live på pokerstars ept live.

Spelar som bäst 2 frirullar på PowerPoker, i båda deltar även Ilari "Ziigmund" Sahamies. 100 dollars till den som lyckas slå ut honom, om man nu har tur att komma på samma bord någon gång. Om några timmar börjar ett par frirullar på Pokerstars, och en WSOP-freeroll på Ultimate Bet med 2 paket garanterade till WSOP 2010.

Whish me luck!

2010-02-20
22:48:02

Lördag
Alldeles för trött för poker idag, men spelade ändå två friullar på stars som varade ungefär 5 minuter var. Men imorgon är det söndag och då har jag en rad med fina frirullar, och flera chanser att starta upp min utmaning och målet mot 1000 $.

EPT-Köpenhamn
börjar närma sig finalbordet, vilket sänds live imorgon på EPTlive. Chipleader i nuläget, med bara 9 spelare kvar, är italienaren Francesco De Vivo med lite över 2 MM. En svensk finns även kvar bland de 9, han heter Anton Wigg och har 1,4 MM i Markerstapeln. Danskar finns det även gott om så det kommer säkert bli ett spännande finalbord med många spelare på hemmaplan. Missa inte det!


2010-02-20
01:21:03

Misslyckat första försök
Spelade freerollen på Pokerstars med 1 K i potten, föll ut som 990:de man och fick hela 0.25 $. :D Köpte sedan in mig i en 90-manna sit-n-go som gick väldigt bra ända tills jag sprang in i en triss och föll på 11.te plats som gav mäktiga 0.55 $... Lyckades förstås spela upp allt på ett cashgame bord senare.

Imorgon blir det nytt försök! Har ett litet mål att lyckas kvala in mig till den stora söndags miljonen oxå, men behöver 11 $ för att komma med i en av satelliterna (som garanterar 100 säten). Hoppas på det bästa, kanske man rentav blir miljonär på Söndag, haha.

2010-02-19
13:41:32

Från 0 till 1,000 på en månad?
Är det möjligt? Ja, det tänker jag nämligen ta reda på i mitt nya lilla projekt. Som ni vet så har jag ju haft många olika små projekt här på bloggen, men alla har gått i stöp. Därför lägger jag denna gång upp ett riktigt svårt mål, att förvandla 0 till 1000 på bara en månad. Som ni förstår så finns det bara en väg att starta ifrån, Freerolls. Vilken sajt lämpar sig då bäst för en sådan här utmaning? Pokerstars drar som bäst Nordic snowfest freerolls varje kväll me 1000 $ i potten så jag tänkte kanske köra där. Om inte det ser ut att lyckas så byter jag till Unibet som kör freeroll battle hela månaden, och dom kör även små freerolls dagligen utöver det.

Jag kommer att uppdatera här med stats och nuvarande bankrulle. Hoppas ni följer med mig på min sjuka utmaning och railar mig.

HSP (High Stakes Poker) Season 6 har kört igång nu, första avsnittet finns redan nu ute på Pokertube.com, kolla in det! Jag har alltid gillat High Stakes Poker skarpt, och denna säsong verkar inte göra någon besviken heller. Med alla dom främsta cah-games spelarna som: Phil Ivey, Patrik Antonius, Doyle Brunson, Phil Laak med flera, så kommer det garanterat bli action runt bordet.

2010-02-18
23:25:35

Fredag
Ännu en vecka av poker börjar närma sig sitt slut, men innan det har vi ännu mycket att se fram emot.

EPT Är i full gång i Köpenhamn, och lördag-söndag sänder Pokerstars live från TV-bordet. Efter två dagars spel ser det ljust ut för Finland, i toppen av leaderboard hittar vi nämligen Ilkka Koskinen. Koskinen vann Helsinki freezout för en månad sen. Även Juha Helppi och Mikko Kurko ligger bland dom tio främsta, kanske vi får se en finsk triumf även i år.

Söndagen blir en sällan skådad turneringsdag online. Pokerstars firar 40 biljoner händer och har därför lagt hela 4 miljoner i söndagsmiljonen! Första plats ger garanterat 1 Miljon dollar vilket är sanslöst mycket pengar online. Dessutom är FTOPS i full gång på Fulltilt med fina turneringar varje dag.

GL åt alla!